Bolton najavio: Pompeo naredne nedelje u Mađarskoj

Izvor: B92, 07.Feb.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolton najavio: Pompeo naredne nedelje u Mađarskoj

Državni sekretar SAD Majk Pompeo posetiće iduće sedmice Mađarsku, objavio je Tviteru savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

Pompeo će posetiti Mađarsku u ponedeljak, izjavio je za portal portparol mađarskog premijera Bertalan Havaši.

Ministar inostranih poslova Peter Sijarto izjavio je za mađarsku novinsku agenciju MTI da Pompeova poseta pokazuje da je Mađarska pouzdani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saveznik NATO-a.

Politički odnosi SAD i Mađarske poboljšani su od kada je u SAD na vlasti republikanska administracija predsednika Donalda Trampa, rekao je Sijarto.

"Može se reći da naši politički odnosi polaku dostižu nivo (naše) ekonomske i odbrambene saradnje", rekao je Sijarto i dodao da to jasno odražava činjenica da američki državni sekretar dolazi u posetu Mađarskoj nakon osam godina.

On je istakao da je Mađarska posvećena jacanju Severnoatlanske alijanse i podržava SAD u njihovim globalnim naporima na čelu međunarodne koalicije u borbi protiv terorizma i teroristicke organizacije Islamska država.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.