Blinken: SAD veruju da će papina poseta Iraku doprineti verskoj toleranciji

Izvor: Beta, 06.Mar.2021, 19:03

Blinken: SAD veruju da će papina poseta Iraku doprineti verskoj toleranciji

Sjedinjene Američke Države veruju da će poseta pape Franje Iraku doprineti promociji verske harmonije i razumevanja medju pripadnicima različitih religija, rekao je danas državni sekretar Entoni Blinken.On je na Tviteru objavio da mu je drago zbog istorijske poste pape Iraku rekavši da ona daje nadu.Papa Franja boravi u četvorodnevnoj poseti Iraku, uprkos zabrinutosti za bezbednost i rastuće zaraze korona virusom u arapskoj zemlji kako bi pružio podršku hrišćanskoj zajednici.On i irački vrhovni šiitski vodja poslali su danas zajedničku poruku mirnog suživota iz svetog iračkog grada Nadžafa, pozivajući muslimane da prihvate hrišćansku manjinu u toj zemlji.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blinken: SAD veruju da će papina poseta Iraku doprineti verskoj toleranciji

Izvor: N1 televizija, 06.Mar.2021

Sjedinjene Američke Države veruju da će poseta pape Franje Iraku doprineti promociji verske harmonije i razumevanja među pripadnicima različitih religija, rekao je državni sekretar Entoni Blinken.

Nastavak na N1 televizija...

Papa pozvao na mir u ratom razrušenom Mosulu u Iraku

Izvor: Beta, 07.Mar.2021, 09:36

Papa Franja uputio je danas snažan apel za mirni suživot u Iraku dok se molio za stradale u ratu u toj zemlji ispred ruina četiri srušene crkve u Mosulu, gradu teško razrušenom u ratu protiv ekstremista Islamske države.Papa je danas poslednjeg dana svoje istorijske posete Iraku otišao na sever...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.