Blic sa Egzitom u Holandiji na Europien festival awards: Artik mankis su hedlajneri godine

Izvor: Blic, 16.Jan.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic sa Egzitom u Holandiji na "Europien festival awards": Artik mankis su hedlajneri godine

Uskoro u Groningemu u Holandiji počinje "Europien festival awards", a do ponoći će biti poznato da li će naš Egzit dobiti priznanje kao najbolji veliki festival za 2013. godinu.

Naš najveći muzički festival našao se među 10 finalista, rame uz rame sa Sigetom, Vudstokom iz Poljske i Tumorolendom. U konkurenciji je bilo čak 360 festivala iz 34 države, a svoje glasove za najbolji dalo je 620.000 ljudi.

- Već je velika čast što se Egzit, od kako je nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osnovana, svake godina nalazi u top 10. Ovo je najznačajnija nagrada koji jedan festival može da dobije - kaže Dušan Kovačević direktor Egzit festivala za Blic.

Novosadski festival je nominovan u kategoriji najvećih evropskih festivala (major festivals). Ceremonija počinje u 21 sat, a na sajtu Blica možete pratiti najnivije vesti iz Groningema.

Nagrade se dodeljuju uz veliku konferenciju Eurosonic Noorderslag koja je skup svih ljudi iz muzičke festivalske industrije. Upravo odavde su svoju karijeru započeli brojni bendovi, poput Franca Ferdinanda, a ove godine svoju šansu, da se pokažu pred agentima i skautima festivala ima i naš sastav Repetitor i Slobodan Trkulja.

Pored nagrade za najbolji festival, biće proglašena i festivalska himna godine, nominovani su izmedju ostalih "Get lacky", "White noise","Radioactiv", festival sa najboljim lajnapom, debitanti godine...

Podeljene su prve nagrade. Pesma "Get lucky" proglašena je za festivalsku himnu godine, a u ime Daft Panka na nagradi se zahvalio Najl Rodžers koji je i autor ovog hita. Inače, domaća publika je imala priliku da ga čuje letos, upravo na Egzitu. Takodje, nagradjeni su i nemački Metal Hammer kao najbolji festival koji se održava na zatvorenom, a najbolji debitantski festival je B.my.Lake.

Pobedu su zabeležili i Artik mankis, kao hedlajneri godine, FKP Skorpio kao najbolji promoteri, dok su umetnici za svoj omiljeni festival izabrali Loulends iz Holandije. Takodje, Imagine Dragons su najbolji debitanti 2013.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blic sa Egzitom u Holandiji na "Europien festival awards": Artik mankis su hedlajneri godine

Izvor: Dzungla.org, 16.Jan.2014

Uskoro u Groningemu u Holandiji počinje „Europien festival awards“, a do ponoći će biti poznato da li će naš Egzit dobiti priznanje kao najbolji veliki festival za 2013. godinu.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Blic sa Egzitom u Holandiji na "European festival awards": "Exit" proglašen za najbolji evropski festival!

Izvor: Blic, 16.Jan.2014

Još jedna nagrada za "Exit" festival i to ovoga puta na velikom "Europian festival awards"..Naš najveći muzički festival našao se među 10 finalista, rame uz rame sa Sigetom, Vudstokom iz Poljske i Tumorolendom. U konkurenciji je bilo čak 360 festivala iz 34 države, a svoje glasove za najbolji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.