Bivši predsednik Pakistana uhapšen zbog optužbi za korupciju

Izvor: B92, 10.Jun.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši predsednik Pakistana uhapšen zbog optužbi za korupciju

Bivši predsednik Pakistana Asif Ali Zardari uhapšen je zbog optužbi za korupciju, izjavio je portparol Nacionalnog biroa za odgovornost (NAB) Navaziš Ali.

On je je potvrdio Rojtersu da je Zardari uhapšen, ali nije preneo više detalja. Lokalni mediji kažu da je NAB uhapsio Zardarija nakon istrage koju je sproveo zbog lažnih bankovnih računa i pranja novca.

Bivši predsednik nije bio dostupan za medije, ali negirao je bilo kakve nepravilnosti u vezi s tim navodima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a njegova stranka PPP tvrdi da je reč o politički potivisanom slučaju.

Zardari, koji je udovac bivše premijerke Benazir Buto, proveo je 11 godina u zatvoru zbog optužbi za korupciju i ubistvo pre nego što je 2008. godine postao predsednik.

Nikada nije osuđivan i poriče umešanost u zločine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen bivši predsednik Pakistana

Izvor: Beta, 10.Jun.2019

Pakistanska agencija za borbu protiv korupcije danas je uhapsila bivšeg predsednika države Asifa Alija Zardarija u slučaju pranja novca.Sud je ranije danas odbacio zahtev Zardarija i njegove sestre za produženje kaucije da bi ostali na slobodi do sudjenja.Takva odluka suda je omogućila Nacionalnom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.