Biljana Srbljanović: Bojana, nisi fer prema meni

Izvor: Blic, 23.Nov.2012, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana Srbljanović: Bojana, nisi fer prema meni

Nastavak televizijske serije „Otvorena vrata“ i dalje je u senci vesti da projekat napuštaju njeni autori Biljana Srbljanović i Miloš Radović, te Tviter rasprave spisateljice i producenta Bojane Maljević.

Nakon što je Biljana Srbljanović ovu vest objavila na Tviteru, uz opasku da je do razilaženja s producentima došlo zbog "nemogućnosti uspostavljanja autorske i kreativne slobode", javila se i producentska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kuća Bojane Maljević, koja stoji iza celog projekta.

U saopštenju koje su poslali insistira se na tome da su u pisanju scenarija za seriju, pored Radovića i Srbljanovićeve, učestvovali i drugi scenaristi koji će sad preuzeti kormilo, što je Biljanu isprovociralo da se ponovo oglasi na Tviteru.

- Želim sreću u daljem radu i nadam se poštenom i fer ophođenju prema nama kao delu istorije te serije. Sve ostalo pripada nekom drugom svetu. Brojni scenaristi sada mogu da se okušaju ponovo, kreatori serije i dalje ostajemo Miloš i ja.

Nigde nisam spominjala ništa od ovoga što Bojana Maljević piše o meni, niti sam iznosila neistine o njoj. Poželela sam sreću u daljem radu - napisala je Biljana na svom profilu.

Bojana je, iako dojučerašnja prijateljica i saradnica poznate spisateljice, uzvratila.

Kao dokaz svojih tvrdnji da mnoge od emitovanih epizoda nisu pisali Biljana Srbljanović i Miloš Radović, ona je postavila spisak svih epizoda uz navođenje imena reditelja i scenarista.

- To bi bio odgovor na vaša mnogobrojna pitanja ko je sve stvarao „Otvorena vrata“. Uz dužno poštovanje svih, stvarali su ih mnogi. Pisci su važni! Zato smo birali, pronalazili... najbolje. Što činimo i danas. Dvoje najboljih nisu s nama, svojom voljom. Hvala im na svemu - napisala je ona.

Omaž Oliveri Marković

Snimanje „Otvorenih vrata“ trebalo bi da počne u februaru 2013, i da radnja prati život aktera 20 godina kasnije. Premijera nastavka serije očekuje se između 15. marta i 1. aprila, serija će imati 16 epizoda, a prva epizoda planirana je kao omaž liku i delu Olivere Marković (1925-2011).

Mira Banjac glavno pojačanje

Velika glumica Mira Banjac otkriva za „Blic“ da će naslediti Oliveru Marković u seriji „Otvorena vrata“. Kako saznajemo, producenti su imali nekoliko opcija za ulogu koju će oživeti Banjčeva, ali su odlučili da ona bude naslednica legendarne komšinice Angeline, koju je u seriji igrala Olivera Marković.

- Čast će mi biti da nasledim Oliveru Marković, i to ogromna čast. Mada, još ne znam kada će snimanje početi. Gledala sam „Otvorena vrata“, ali kao običan gledalac, a i davno beše. Zato je tu reditelj da glumce uvede u priču da ne bismo morali da gledamo toliko materijala. A i to je realna priča, nije zahtevni Šekspir - rekla je Mira, uz opasku da je s većinom glumaca iz „Otvorenih vrata“ već sarađivala.

- Onoliko smo svi radili svašta, i tu ima kolega, doduše mnogo mlađih koje s velikom radošću gledam. Obožavam Vesnu Trivalić i srećna sam što ćemo opet zajedno biti na setu - raduje se Mira.

Povezane vesti: Bojana Maljević: Sa Biljanom nismo mogli da se dogovorimo oko “Otvorenih vrata” I Milica opet u „Otvorenim vratima“ Bojana Maljević potvrdila na Tviteru: Snimamo nova "Otvorena vrata"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Biljana Srbljanović nije pisala "Otvorena vrata"?

Izvor: NaDlanu.com, 23.Nov.2012

Nastavak televizijske serije „Otvorena vrata“ i dalje je u senci vesti da projekat napuštaju njeni autori Biljana Srbljanović i Miloš Radović, te Tviter rasprave spisateljice i producenta Bojane Maljević, koja tvrdi da seriju "Otvorena vrata" nije pisala, jedino Biljana Srbljanović...Nakon...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.