BiH: Teški zavisnici od interneta na psihijatriji u Tuzli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2018, 00:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Teški zavisnici od interneta na psihijatriji u Tuzli

Prvi pacijenti iz BiH kod kojih je utvrđena zavisnost od interneta i videoigara stručnu pomoć su potražili na Klinici za psihijatriju u Tuzli, navodi Fena.

Specijalista neuropsihijatar Mevludin Hasanović rekao je da su imali nekoliko težih slučajeva, osoba koje su hospitalizovane jer su došle do nivoa psihotičnosti.

"Jedan od njih je bio godinu dana u zatvorenom i samo na internetu, pa je došao do zaključka da ne može nikome da veruje i sve je prijatelje obrisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa Fejsbuka, ali je ostao na internetu da prati šta drugi rade kroz neku vrstu voajerstva", naveo je Hasanović.

Navodi se da je kod odraslih osoba granica za preterano korišćenje interneta pet do šest sati dnevno, dok je kod adolescenata ta granica dva do tri sata.

Istraživanja sprovedena u Tuzli pokazala su da su zavisnici od videoigara najčešće dečaci, koji na internetu provode dnevno tri do četiri sata, dok su devojčice upola manje vremena provodile uglavnom na društvenim mrežama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NE MOGU DA SE ODVOJE OD EKRANA: Teški zavisnici od interneta se u Tuzli leče na psihijatriji

Izvor: Kurir, 23.Jan.2018

Prvi pacijenti iz BiH kod kojih je utvrđena zavisnost od interneta i video-igara stručnu pomoć su potražili na Klinici za psihijatriju u Tuzli.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.