BiH: Lažni pozivi ministra finansija na trgovinu kripto valutama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Lažni pozivi ministra finansija na trgovinu kripto valutama

Na društvenim mrežama već nekoliko dana nalaze se tekstovi s izmišljenim izjavama zamenika predsedavajućeg Veća ministara BiH i ministra finansija i trezora BiH Vjekoslava Bevande koji, navodno, poziva na trgovinu kripto valutama, zbog čega je ovaj slučaj juče prijavljen nadležnim policijskim agencijama u BiH.

"U dopisima koji su upućeni Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA), zahteva se da se provere linkovi i stranice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kojima se pojavljuju ovi tekstovi gde ministar Bevanda poziva građane da upišu lične podatke i brojeve kartica i uplate određene sume novca radi višestruke zarade", saopšteno je iz kabineta Vjekoslava Bevande, preneo je portla Klix.

Kako kažu, s obzirom na to da je već bilo poziva novinara koji proveravaju ove lažne informacije, obaveštavaju javnost da je reč o izmišljenim, ali i plaćenim tekstovima, zbog čega u Ministarstvu finansija i trezora BiH očekuju da će policijske agencije preduzeti sve zakonom predviđene mere u zaštiti građana od prevare, kao i ministra Bevande i institucije koju predstavlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.