BiH: Beba izgubila bitku za život

Izvor: B92, 16.Okt.2013, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: Beba izgubila bitku za život

Sarajevo -- Malena Belmina Ibrišević, devojčica čija je sudbina pre nekoliko meseci ujedinila BiH, danas je isključena sa aprata koji su je držali u životu u Tibingenu.

Maleni anđeo i hrabra devojčica čiji je slučaj podigao građane cele Bosne i Hercegovine da izađu na proteste i zahtevaju Zakon o jedinstvenom matičnom broju, izgubila je bitku za život. Kako prenosi portal Klix.ba, tu informaciju potvrdila je njena majka na Fejsbuk grupi.

"Belmine više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nema, preselila se na ahiret (budući svet) pre sat vremena", napisala je njena majka danas na Fejsbuku.

Ispred zgrade institucija BiH, na Trgu Bosne i Hercegovine, postavljen je danas spomenik, prekriven crnim platnom, u znak žalosti za bebom.

Podsetimo, Belmini je bilo dijagnostifikovano teško imunološko oboljenje po rođenju i trebala je da ode na na presađivanje koštane srži u Nemačku. Međutim, nije imala pasoš i zbog toga je čekala. U bolnicu u Nemačku je stigla 13. juna. Transplanatacija koštane srži je izvršena u junu i Belminino stanje se bilo poboljšalo. Četiri dana nakon operacije otvorila je oči i svi su plakali od radosti. Ipak, usledile su komplikacije i 14 dana nakon operacije je vraćena na intenzivnu negu. Borba malene Belmine trajala je sedam meseci.

Zahvaljujući Belmini Veće ministara BiH usvojilo je privremenu odluku koja omogućava izdavanje JMB do decembra 2013. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stećak prekriven crnim platnom u pomen na Belminu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2013

Stećak ispred zgrade Parlamenta BiH na Trgu Bosne i Hercegovine prekriven je danas crnim platnom u pomen na bebu Belminu Ibrišević koja je, nažalost, izgubila bitku za život juče u bolnici u Njemačkoj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.