Bez reakcija nove kosovske vlade na sporazume u Minhenu

Izvor: RTS, 14.Feb.2020, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez reakcija nove kosovske vlade na sporazume u Minhenu

Kosovska vlada za sada još nije reagovala na potpisane sporazume Beograda i Prištine o uspostavljanju železničkog saobraćaja izeđu ta dva grada i izgradnji auto-puta Niš Priština.
Sporazum je sa prištinske strane dogovorio i odobrio kosovski predsednik Hašim Tači, uz posredovanje Trampovog izaslanika Ričarda Grenela. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U dogovore o dva sporazuma Prištine i Beograda nova kosovska vlada na čelu sa Aljbinom Kurtijem uopšte nije bila uključena.
Vladu u Prištini u Minhenu su predstavljali zvaničnici Ministarstva za infrastrukturu Džema Veselji i Rame Ćupeva.
Aljbin Kurti je juče pokušao da se sastane sa Hašimom Tačijem pre nego što je otputovao u Minhen, kako bi približili stavove sa kojima bi nastupili o pitanjima dijaloga sa Beogradom i takse. U vreme upućivanja poziva Tači je već bio na putu za MInhen.
Očekuje se da će i Kurti otputovati u Nemačku, gde će učestvovati na zajedničkom panelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj pozdravio sporazume o železnicama i auto-putu i dodao "da je sada vreme za veliko finale između Kosova i Srbije".
"Pozdravljam viziju i vođstvo Ričarda Grenela i američkog predsednika za efikasno vođenje i olakšavanje normalizacije i rada železnica i autoputa koji povezuju Kosovo i Srbiju. Sada je potrebno veliko finale, uzajamno priznavanje, kao što je američki predsednik naglasio u poslednja dva pisma prošle godine ", napisao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurti: Vlada nije imala saznanja o sadržaju sporazuma o železnici i autoputu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Feb.2020

Premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin Kurti) saopštio je da njegova Vlada nije imala saznanja o sadržaju dva sporazuma o železnici i autoputu potpisanim 14. februara u Minhenu između zvaničnika Kosova i Srbije. Kako je kazao, kosovske zvaničnike je autorizovao bivši ministar infrastrukture Palj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.