Besni bitka: Vodi se rat protiv sinova tame, biće smrtonosan

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 16:57

Besni bitka: "Vodi se rat protiv sinova tame, biće smrtonosan"

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je danas da Izrael nema interest da vodi rat na severnom frontu.

On je dodao da ukoliko se libanski Hezbolah uzdrži, onda će Izrael držati situaciju duž granice onakvom kakva jeste.

Prethodnih nedelja bilo je sporadične razmene vatre na izraelsko-libanskoj granici, zbog čega se pojavila bojazan da bi borbe sa Hamasom u Gazi mogle da se pretvore u širi konflikt, preneo je Rojters.

Danas posle podne sirene su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ođekivale severom Izraela, zbog čega se stanovništvo sklonilo u skloništa, a vojska je saopštila da je presrela pet od devet raketa koje su ispaljene iz Libana.

Izraelske odbrambene snage odgovorile su artiljerijskim napadom na mesto odakle su rakete ispaljene u Libanu.

"Nemamo interes da ratujemo na severu. Ne želimo da dođe do eskalacije. Ali, ako Hezbolah izabere put rata, platiće veoma, veoma skupu cenu. Ukoliko se, ipak, suzdrže, poštovaćemo to i održati situaciju ovakvom kakva jeste", rekao je Galan, potvrđujući da je došlo do razmene vatre na granici sa Libanom.

Galan je obećao da će rat protiv palestinskih terorističkih grupa u Pojasu Gaze biti "smrtonosan" i da će trajno promeniti situaciju na jugu Izraela.

"Ovde se vodi rat sinova svetlosti protiv sinova tame", rekao je Galan na konferenciji za novinare iz vojne baze blizu granice sa Pojasom Gaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.