Berluskoni progurao budžet, ali izgubio većinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni progurao budžet, ali izgubio većinu

RIM -

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izborio je danas usvajanje državnog računa za prošlu godinu, zahvaljujući opoziciji koja nije glasala, ali je izgubio apsolutnu većinu, što bi moglo da vodi njegovoj smeni.

Budžet za 2010. usvojen je s 308 glasova, dok je za apsolutnu većinu potrebno 316 glasova poslanika, prenele su italijanske agencije. Uzdržan je bio 321 poslanik.

"Vlada nema većinu u ovoj skupštini", rekao je odmah po glasanju šef glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opozicione partije, Demokratske stranke, Pjerluiđi Bersani.

Neposredno pred glasanje u parlamentu, Umberto Bosi, lider Lige za sever koja je koalicioni partner Berluskonijevog PDL-a, rekao je novinarima da je premijera pozvao da podnese ostavku.

Bosi je zatražio da na Berluskonijevo mesto bude postavljen Anđelino Alfano, bivši ministar pravde i istaknuti član PDL-a.

Italijanski mediji preneli su i da je Berluskoni navodno rekao svojim saradnicima da će odluku o povlačenju ili ostajanju na mestu premijera doneti posle današnjeg glasanja o budžetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berluskoni izgubio većinu u parlamentu

Izvor: Blic, 08.Nov.2011

Italijanski premijer Silvio Berluskoni izborio je danas usvajanje državnog računa za prošlu godinu, zahvaljujući opoziciji koja nije glasala, ali je izgubio apsolutnu većinu, što bi moglo da vodi njegovoj smeni...Budžet za 2010. usvojen je s 308 glasova, dok je za apsolutnu većinu potrebno 316...

Nastavak na Blic...

Berluskoni danas preživeo glasanje, a sutra?

Izvor: Mondo, 08.Nov.2011

Italijanski premijer je izgurao usvajanje državnog računa za 2010. jer opozicija nije glasala, ali je izgubio apsolutnu većinu. Sledi li smena na prvom sledećem glasanju? Rođen sam na biralištima, na svetlu dana, i ako moram da umrem to ću učiniti u parlamentu, poručio premijer.

Nastavak na Mondo...

Rast evropskih akcija nakon italijanskog glasanja

Izvor: Capital.ba, 08.Nov.2011

LONDON, Evropske akcije danas su porasle, nakon što je italijanski premijer Silvio Berlusconi ostao bez većine u parlamentu na današnjem glasanju o javnim finansijama. Berlusconijeva vlada dobila je ključno glasanje ..

Nastavak na Capital.ba...

Berluskoni više nema većinu

Izvor: Deutsche Welle, 09.Nov.2011, 09:35

Italijanski premijer Silvio Berluskoni nema više većinu u italijanskom parlamentu. U utorak (8.11.) prihvaćen je izveštaj italijanske vlade za 2010. godinu. Za njega je glasalo 308 poslanika, ali 321 je bio suzdržan.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.