Beograd obavestio Brisel: Spremni smo za nastavak dijaloga

Izvor: B92, 13.Feb.2018, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd obavestio Brisel: Spremni smo za nastavak dijaloga

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom.

Đurić je Bratuu rekao da jeSrbija obavestila Brisel da je spremna za nastavaj dijaloga.

Srbija, prema Đurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, navodeći da su jedine opstrukcije tog procesa do sada dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana čak formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog, saopštila je Kancelarija za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KiM.

"Obavestili smo Brisel da smo spremni za nastavak dijaloga", rekao je Đurić na sastanku sa šefom Misije OEBS na KiM.

U razgovoru o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i istrazi ubistva Olivera Ivanovića, Đurić je rekao da je zadovoljan što je, iako sa mesec dana zakašnjenja, konačno počela da pristiže prva dokumentacija iz Prištine u vezi sa istragom ubistva Ivanovića.

Srbija će, prema njegovim rečima, nastaviti da politički, ekonomski i u svakom drugom smislu pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, i to će u budućnosti činiti još intenzivnije.

Đurić i Bratu razgovarali su i o problemu političkog i verskog ekstremizma na Kosovu i Metohiji, kao i nastojanjima da profunkcioniše specijalni sud za ratne zločine takozvane OVK, navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Srbija želi nastavak dijaloga, opstrukcije dolaze iz Prištine

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbija želi da Briselski dijalog bude nastavljen i dodao da su jedine opstrukcije tog procesa dolazile iz Prištine, koja je pre oko godinu dana "čak i formalnom odlukom parlamenta zamrznula dijalog"..."Obavestili smo Brisel...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Đurić: Brisel obavešten da smo spremni za nastavak dijaloga

Izvor: Blic, 13.Feb.2018

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, kome je rekao da je Srbija obavestila Brisel da je spremna za nastavak dijaloga...Srbija, prema Đurićevim rečima, želi da dijalog bude nastavljen, navodeći da su jedine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.