Izvor: Blic, 04.Sep.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba pobedila tumor nakon što su lekari digli ruke od nje

Dvogodišnja devojčica Mejsi Fišvik iz Velike Britanije pobedila je tumor na mozgu, iako su se i njeni roditelji ali i lekari pomirili sa tim da joj nema spasa, piše "Dejli Mejl".



Mejsina majka Ema odvela je u bolnicu "Šorli" sa samo četiri meseca jer je imala neizlečivi oblik bolesti. Majka joj je krajem prošle godine primetila otok na glavi, da bi kasnije lekari utvrdili da joj je izrastao tumor koji je mozak gurnuo u jednu stranu.

Lekari su Emi posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko detaljnih pregleda saopštili crne prognoze pa je majka devojčice odlučila da bebu ipak odvede kući da u krugu porodice poživi koliko je to god moguće.

Specijalista Edi Estlin ispričao je za britanski list "Dejli Mejl" da je očekivao da će Mejsi početi da gubi kilograme, jer nije bilo mogućnosti za operaciju.

Međutim, nedavno su primetili da devojčica izgleda bolje.

"Brzo smo malu Mejsi vratili u bolnicu. Okupio se tim doktora koji su zaključili da je ona sada dovoljno snažna za operaciju i posle 11 sati u operacionoj sali i 15 meseci hemoterapije, Mejsi je uspela da pobedi tumor. Međutim, njena budućnost je još pod znakom pitanja jer tumor može da se vrati, ali oporavak je bio kakav se samo poželeti može", rekao je Estlin.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.