Beba Belmina Ibrišević otputovala u Nemačku na lečenje

Izvor: Blic, 12.Jun.2013, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beba Belmina Ibrišević otputovala u Nemačku na lečenje

Tromesečna beba Belmina Ibrišević čije je priča o nemogućnosti dobijanja jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG) digla na noge građane iz cele BiH, otputovala je večeras u Nemačku na lečenje.

S Belminom je otputovala i njena majka Fatima i doktorka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, prenosi sajt Klix.ba.

Belmina je odletela privatnim avionom kompanije Delić Air iz Pule, a sve troškove prevoza tromesečne bebe i ekipe koja ide u pratnji snosiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Vidno potreseni roditelji nisu bili raspoloženi za davanje izjava. Oni će u Štutgart sleteti oko 22 sata, a nakon toga će beba sanitetskim vozilom biti prebačena u Ulm gde bi trebalo da bude obavljena transplantacija.

Podsetimo, Belmini je dijagnostifikovano teško imunološko oboljenje, a u Nemačkoj će joj biti presađena koštana srž.

Belmini, koja nije mogla na lečenje u inostranstvo, jer nije imala jedinstveni matični broj, privremenom odlukom Veća ministara BiH određen je matični broj čime se to pitanje uređuje na period od 180 dana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BiH: Beba zbog koje su krenuli protesti otputovala u Nemačku na lečenje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Jun.2013

Tromesečna beba Belmina Ibrišević čije je priča o nemogućnosti dobijanja jedinstvenog matičnog broja pokrenula proteste u BiH, otputovala je u sredu uveče u Njemačku na medicinske pretrage i lečenje, prenosi portal klix.ba. Belmini je dijagnostikovano teško imunološko oboljenje, a u Nemačkoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.