Batut: Od virusa zapadnog Nila preminula 21 osoba

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batut: Od virusa zapadnog Nila preminula 21 osoba

Do 28. avgusta u Srbiji je registrovano 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je 21 imao smrtni ishod, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" Do 28. avgusta u Srbiji je registrovano 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je 21 imao smrtni ishod, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut".Najviše slučajeva prijavljeno je u Beogradu (108), kao i u Južnobačkom (36), Južnobanatskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << (32) i Podunavskom (11) okrugu.Pročitajte još - Nove žrtve virusa Zapadnog Nila Infekcija virusom Zapadnog Nila zvanično je prvi put registrovana kod ljudi u Srbiji krajem jula 2012. godine.Kako se navodi, to je sezonsko oboljenje, koje se javlja tokom najveće aktivnosti komaraca.Infekcija se prenosi na čoveka ubodom zaraženog komaraca, dok su glavni "rezervoari" virusa divlje ptice i može da se prenosi sa čoveka na čoveka.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Od virusa zapadnog Nila preminula 21 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018

Do 28. avgusta u Srbiji je registrovano 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je 21 imao smrtni ishod, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut"...Najviše slučajeva prijavljeno je u Beogradu (108), kao i u Južnobačkom (36), Južnobanatskom (32)...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.