Od virusa zapadnog Nila preminula 21 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od virusa zapadnog Nila preminula 21 osoba

Do 28. avgusta u Srbiji je registrovano 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je 21 imao smrtni ishod, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut".

Najviše slučajeva prijavljeno je u Beogradu (108), kao i u Južnobačkom (36), Južnobanatskom (32) i Podunavskom (11) okrugu.

Infekcija virusom Zapadnog Nila zvanično je prvi put registrovana kod ljudi u Srbiji krajem jula 2012. godine.

Kako se navodi, to je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sezonsko oboljenje, koje se javlja tokom najveće aktivnosti komaraca.

Infekcija se prenosi na čoveka ubodom zaraženog komaraca, dok su glavni "rezervoari" virusa divlje ptice i može da se prenosi sa čoveka na čoveka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Groznica Zapadnog Nila za nedelju dana odnijela šest života u Srbiji

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2018

BEOGRAD - U posljednjih nedjelju dana u Srbiji od groznice Zapadnog Nila umrlo je šestoro ljudi, dok su od te bolesti oboljele 54 osobe, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.