Raste broj obolelih od virusa Nila, već 21 smrtni ishod

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj obolelih od virusa Nila, već 21 smrtni ishod

Beograd -- Do 28. avgusta u Srbiji je registrovano 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je 21 imao smrtni ishod, saopštio "Batut".

Kako kažu iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut", najviše slučajeva prijavljeno je u Beogradu (108), kao i u Južnobačkom (36), Južnobanatskom (32) i Podunavskom (11) okrugu.

Infekcija virusom Zapadnog Nila zvanično je prvi put registrovana kod ljudi u Srbiji krajem jula 2012. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako se navodi, to je sezonsko oboljenje, koje se javlja tokom najveće aktivnosti komaraca.

Infekcija se prenosi na čoveka ubodom zaraženog komaraca, dok su glavni "rezervoari" virusa divlje ptice i može da se prenosi sa čoveka na čoveka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Batut: Od virusa Zapadnog Nila preminula 21 osoba

Izvor: RTS, 29.Avg.2018

Do 28. avgusta u Srbiji je registrovano 213 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, od kojih je 21 imao smrtni ishod, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut". . Najviše slučajeva prijavljeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.