Barska pruga ponovo prohodna

Izvor: N1 televizija, 22.Avg.2016, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barska pruga ponovo prohodna

Redovan međunarodni putnički železnički saobraćaj na delu barske pruge koji je bio u prekidu od 7. avgusta između stanica Prijepolje teretna i Lučice ponovo je uspostvljen u 13.05 časova, saopštilo je preduzeće Srbija Voz.

Kako se navodi, prvi voz iz pravca Srbije za Crnu Goru koji je prošao ovu deonicu je bio jutarnji voz sa polaskom iz stanice Beograd u 9.10.

Dodaje se da će vozovi iz unutrašnjeg saobraćaja i dalje saobraćati po izmenjenoj organizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << saobraćaja i to putnički voz iz Beograda za Vrbnicu u 10.30 saobraćaće samo do stanice Prijepolje teretna, a voz koji je polazio iz Vrbnice za Beograd u 6.55, polaziće iz stanice Prijepolje teretna u 7.40 za Beograd, dok će putnički voz koji iz Užica za Vrbnicu polazi u 2.36, saobraćati samo do stanice Prijepolje teretna, a voz koji je polazio iz Vrbnice za Užice u 19.05, polaziće iz stanice Prijepolje teretna za Užice u 19.49.

Železnice Srbije prethodno su saopštile da je teretni saobraćaj na barskoj pruzi ponovo uspostavljen, zahvaljujući uspešno završenom prvom delu obnove tunela "Petrovac" kod Velike Župe, između stanica Prijepolje i Lučice.

Tunel "Petrovac" je 7. avgusta pretrpeo velika oštećenja usled obilnih padavina.

Radovi na raščišćavanju i popravci počeli su tek četiri dana kasnije, jer do tada u tunel nije moglo da se uđe zbog neprekidnog obrušavanja zemlje.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.