Baloni obezbeđuju internet i u najudaljenijim mestima na svetu

Izvor: Studio B, 17.Jun.2013, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baloni obezbeđuju internet i u najudaljenijim mestima na svetu

Tridesetak balona lansirano je sa Novog Zelanda, odakle će se kretati kontrolisanom putanjom.

Prikačena oprema obezbediće 3G brzinu interneta za 50 korisnika u toj zemlji.

Pristup internetu biće naizmeničan, ali se Google nada da će vremenom oformiti dovoljno veliku flotu balona koji će ljudima u udaljenim oblastima omogućiti pouzdan pristup svetskoj mreži.

U saopštenju Google-a ističe se da bi baloni kasnije mogli biti preusmeravani u oblasti pogođene >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << katastrofama, čime bi pomogli u spasilačkim naporima u slučaju oštećenja komunikacione opreme.

Međutim, pojedini stručnjaci upozoravaju da će biti teško upravljati sa više hiljada balona na velikim visinama širom sveta zbog vazdušnih struja.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

GUGL TEST: Pušteni baloni za internet u udaljenim oblastima!

Izvor: Kurir, 17.Jun.2013

Tridesetak balona lansirano je sa Novog Zelanda, odakle će se kretati kontrolisanom putanjom. Prikačena oprema obezbediće 3G brzinu interneta za 50 korisnika u toj zemlji..Američka kompanija Gugl lansirala je probne balone u stratosferu da bi obezbedila pristup internetu ljudima u udaljenim oblastima...Tridesetak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.