Bajramović: Rok Vladi FBiH do petka da se usvoje tri osnovna zahtjeva sindikata

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2016, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajramović: Rok Vladi FBiH do petka da se usvoje tri osnovna zahtjeva sindikata

SARAJEVO - Predstavnici sindikata su se jutros okupili ispred zgrade Vlade FBiH gdje su iskazali svoje nezadovoljstvo najavljenim izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH te iznijeli svoje zahtjeve.

Kako je poručio Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, održan je sastanak sa premijerom FBiH gdje su kazali da ne žele učestvovati u "socijalnom dijalogu" i dali su rok Vladi FBiH da povuče izmjene Zakona o radu FBiH.

"Premijer je pokušao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mi kaže da mi imamo pogrešnu verziju izmjena Zakona o radu FBiH, što je meni bilo smiješno. Niti bilo kakva izmjena ne može ići mimo socijalnih partnera i samim tim nema veze da li je to 'faširana' verzija i to se nije smjelo desiti. To je ona sapunica vezana za kolektivni ugovor", kazao je Bajramović.

Takođe, premijeru su uručili tri osnovna zahtjeva:

- Povlačenje iz procedure izmjena i dopuna Zakona o radu ili će u protivnom 26. januara stupiti u generalni štrajk,

- Potpisivanje usaglašenih kolektivnih ugovora,

- Otvaranje procesa potpisivanja granskih ugovora.

Bajramović je dodao da je kranji datum za usvajanje ovih zahtjeva do petka, tj. 22. januara.

(NN/N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.