Bajden traži hitnu zabranu nošenja vatrenog oružja

Izvor: B92, 28.Mar.2023, 07:29

Bajden traži hitnu zabranu nošenja vatrenog oružja

Nakon pucnjave u školi u gradu Nešvilu, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja.

"Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje", rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters.

Žena koja je pre nego što je likvidirana upala u školu sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je policija.

S obzirom da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

"Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja", zapitala se tokom današnjeg brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden traži zabranu oružja

Izvor: Danas, 28.Mar.2023

Američki predsednik Džozef Bajden ocenio je, posle tragične pucnjave u školi u Nešvilu koju je nazvao "ovratnom", da nasilje vatrenim oružjem "razdire dušu" Sjedinjenih Država i ponovo pozvao Kongres da zabrani automatsko oružje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.