Bajden pozvao: Zabraniti jurišno oružje

Izvor: B92, 27.Mar.2023, 22:03

Bajden pozvao: Zabraniti jurišno oružje

Nakon današnje pucnjave u školi u gradu Nešvilu, američki predsednik Džozef Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja .

"Moramo učiniti više da zaustavimo nasilje vatrenim oružjem. To rasparčava naše zajednice. Ponovo pozivam Kongres da usvoji zabranu za jurišno oružje", rekao je Bajden u Beloj kući, prenosi Rojters.

Napadač iz Nešvila je 28-godišnja godišnja žena koja je pre nego što je likvidirana upala u školu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa najmanje dve automatske puške i pištoljem, saopštila je policija.

S obzirom da Predstavnički dom američkog Kongresa kontrolišu republikanci usvajanje bilo kakvog novog zakona o bezbednosti oružja je malo verovatno ove godine, smatraju uticajni kongresmeni.

"Koliko još dece mora da bude ubijeno pre nego što republikanci u Kongresu usvoje zabranu jurišnog oružja ili uvedu obavezu bezbednog čuvanja oružja", zapitala se tokom današnjeg brifinga za novinare portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"MORAMO UČINITI VIŠE DA ZAUSTAVIMO NASILJE" Oglasio se Bajden nakon tragedije u Nešvilu: Pozvao Kongres da ZABRANI nošenje vatrenog oružja

Izvor: Blic, 28.Mar.2023, 00:22

Nakon današnje pucnjave u školi u gradu Nešvilu, država Tenesi i pogibije šest osoba, među njima troje dece, američki predsednik Džo Bajden pozvao je američki Kongres da usvoji zabranu nošenja vatrenog oružja .

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.