BRŽE BOLJE OTRČALI KOD KOSNETA PO INSTRUKCIJE! Mustafa i Kurti na sastanku američkim ambasadorom u Prištini

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRŽE BOLJE OTRČALI KOD KOSNETA PO INSTRUKCIJE! Mustafa i Kurti na sastanku američkim ambasadorom u Prištini

Filip Kosnet je razgovarao danas odvojeno sa predsednicima Pokreta Samoopredeljenje i Demokrtskog saveza.

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, razgovarao je danas odvojeno sa predsednicima Pokreta Samoopredeljenje i Demokrtskog saveza Kosova, Aljbinom Kurtijem i Isom Mustafom, a prema saopštenju iz obe stranke tema je bila izborni proces, borba protiv kriminala i korupcije, kao i dijalog sa Beogradom.

Kurtijevo Samoopredeljenje i Mustafin DSK osvojili su najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glasova na prevremenim parlamentarnim izborima, održanim u nedelju.

Iz Samoopedeljenja je saopšteno da je Kurti ambasadoru Kosnetu "izneo svoj plan za dijalog sa Srbijom, obrazlažući da prvo planira da započne razgovore sa kosovskim Srbima, a zatim da se sastane sa novim predstavnikom EU za spoljnu politiku".

- Kurti rekao je da će dijalog početi sa kosovskim Srbima, "odozdo prema gore", radi razvoja i integracije Srba od prve nedelje. U međuvremenu, u prvom mesecu potreban nam je sastanak sa (Žozep) Borelom, novim visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednosnu politiku, kao i dijalog sa Briselom za dijalog sa Srbijom, jer dijalog sa Srbijom mora biti dobro pripremljen sa jasnim principima - navodi se u saopštenju.

Kurti je, dodaje se, rekao i da "Poglavlje 33 prethodnih sporazuma trebalo bi da bude unapred zatvoreno, naime procena njihove primene i uticaja".

Lider Samoopredeljenja je rekao i da ne treba kasniti sa svim tim, ali i ne žuriti i praviti greške koje su, kako kaže, (tzv.) Kosovo koštale.

Prema saopštenju DSK-a, ambasador Kosnet je bio je zadovoljan tokom izbornog proces i velikim odzivom glasača.

Rekao je, navodi se, da očekuje ponovnu usredsređenost na napredak protiv korupcije, ekonomije i dijaloga sa Srbijom ka postizanju sveobuhvatnog sporazuma koji bi regionu donio stabilnost i trajni mir.

BONUS VIDEO:

Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.