BIRN: Za obnovu toaleta potrošeno pola milijarde dinara

Izvor: N1 televizija, 27.Apr.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIRN: Za obnovu toaleta potrošeno pola milijarde dinara

Ministarstvo zdravlja potrošilo je 519,5 miliona dinara, bez PDV, na obnavljanje toaleta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji u 2016. godini, pokazuju podaci tog ministarstva, koje je objavio BIRN.

Kako je naveo BIRN, renovirani su pojedini toaleti u 136 zdravstvenih ustanova, u 16 okruga širom Srbije.

Ministarstvo je za taj posao angažovalo četiri firme - "Jadran" koja je bila zadužena za obnovu u zdravstvenim ustanovama u Beogradu i Zapadnoj Srbiji, "Roofs" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Šumadiji i Južnoj Srbiji, u Istočnoj Srbiji angažovana je "Tončev Gradnja", a na jugu Srbije "Noveco".

BIRN navodi da je najveći i najskuplji deo posla, vredan 267,3 miliona dinara, pripao firmi "Jadran", a najviše novca su uložili u obnovu toaleta u Kliničkom centru Srbije, gde je utrošeno 58,2 miliona dinara.

Ministarstvo je za isti posao firmi "Roofs" platila 164,5 miliona, "Tončev Gradnji" 85,5 miliona.

Preduzeće "Noveco" koje je radilo obnovu u Zdravstvenom centru Vranje dobilo je 1,9 miliona dinara, ali su ti radovi prekinuti, navodi BIRN.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za obnovu toaleta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji utrošeno pola milijarde dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2018

Ministarstvo zdravlja potrošilo je 519,5 miliona dinara, bez PDV, na obnavljanje toaleta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji u 2016. godini, pokazuju podaci tog ministarstva, koje je objavio BIRN na svom sajtu...Kako je naveo BIRN, renovirani su pojedini toaleti u 136 zdravstvenih ustanova, u 16 okruga...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.