BEŽITE SA ULICA, NEVREME SAMO ŠTO NIJE GRUNULO: Hitno upozorenje RHMZ-a, ovi delovi prvi na udaru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 21:23

BEŽITE SA ULICA, NEVREME SAMO ŠTO NIJE GRUNULO: Hitno upozorenje RHMZ-a, ovi delovi prvi na udaru!

Srbija je ovog vikenda pod uticajem prostranog ciklona sa zapada i jugozapada Evrope

Naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima koje je zahvatilo Bačku, Srem, zapad i jugozapad Srbije tokom večeri i noći premeštaće se i preko ostalih predela naše zemlje dalje na istok.

Takođe, na području Beograda tokom večeri kiša. U košavskom području jugoistočni vetar u daljem pojačanju, stoji u najavi RHMZ od 19:01 sati.

Prema prognozi meteorologa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Đorđa Đurića, , a njegov položaj je takav da nad našim područjem preovladavaju južna strujanja.

Zajedno sa sa južnim visinskim strujanjem do našeg područja stiže topla vazdušna masa sa Mediterana, ali i dosta čestica pustinjskog peska iz Sahare, pa se očekuje i zamućenost atmosfere, a u predelima sa padavinama one će biti prljave, odnosno blatnjave.

U nedelju će u svim predelima Srbije biti suvo. Pre podne očekuje se sunčano, a sredinom dana i posle podne očekuje se naoblačenje.

Duvaće veoma jak jugoistočni vetar, u košavskom području sa olujnim udarima, na jugu Banata i do 100 km/h, dok će na planinama duvati jak, na udare i olujni jugozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 17 do 21°C, u Beogradu do 20°C, a hladnije će biti u Negotinskoj Krajini, temperatura do 14°C.

Vetrovito će biti i u ponedeljak, uz olujne udare košave, ali će vetar do kraja dana oslabiti.

Inače, u ponedeljak se zapada i jugozapada očekuje naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a suvo će ostati uglavnom na severoistoku zemlje.

Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i tokom utorka i srede.

Srbija Danas/Informer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.