OVO VREME VIŠE NIJE NORMALNO! Ponovo red kiše, red sunca, red vetra, ne zna čovek više ni kako da se obuče

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 08:40

OVO VREME VIŠE NIJE NORMALNO! Ponovo red kiše, red sunca, red vetra, ne zna čovek više ni kako da se obuče

Vremenska prognoza za subotu, 9. mart

Danas tokom dana promenljivo oblačno i toplije, u Banatu i pretežno sunčano.

Prolazno naoblačenje koje će posle podne zahvatiti zapadne i južne, tokom večeri i noći premeštaće se i preko ostalih predela zemlje ka severoistoku, uslovljavajući ponegde kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vetar, koji će na jugu Banata biti umeren i jak, a temperature će se kretati od minus jedan do 15 stepeni.

I u glavnom gradu tokom dana promenljivo oblačno i toplije. Uveče i tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Najviša dnevna temperatura oko 15 stepeni.

U nedelju umereno oblačno, veći deo dana suvo, još toplije i vetrovito. Najtoplije će biti u zapadnoj i centralnoj Srbiji, sa maksimalnim temperaturama oko 20 stepeni, a najsvežije u Timočkoj Krajini - oko 14 stepeni.

Na planinama i u košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Uveče i tokom noći sa zapada stiže prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima, uz prestanak košave.

Zatim se očekuje promenljivo vreme sa čestim prolaznim naoblačenjima sa kišom, na planinama sa snegom, uz sunčane periode između njih, dok će temperatura biti u postepenom padu.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji danas promenljivo toplije i oblačno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2024

U Srbiji će danas tokom dana biti promenljivo oblačno i toplije vreme, u Banatu i pretežno sunčano, a prolazno naoblačenje koje će posle podne zahvatiti zapadne i južne, tokom večeri i noći premeštaće se i preko ostalih predela zemlje ka severoistoku, uslovljavajući ponegde kratkotrajnu kišu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.