BEZ SRBIJE I MAĐARSKE EVROPA BI BILA PREPRAVLJENA MIGRANTIMA Orban odao priznanje našoj zemlji, a onda šokirao izjavom o Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 13:48

BEZ SRBIJE I MAĐARSKE EVROPA BI BILA PREPRAVLJENA MIGRANTIMA Orban odao priznanje našoj zemlji, a onda šokirao izjavom o Briselu

Mi se ne branimo samo od migranata, već i od Brisela.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bi Evropa imala stotine hiljada migranata više da nije Srbije i Mađarske koje sprečavaju ilegalnu migraciju.

On je na zajedničkoj konferenciji, nakon trilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i austrijskim premijerom Karlom Nehamerom, rekao da te dve zemlje štite Evropu na spoljašnjim granicama i da je od 330.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << migranata na granicama Mađarske čak 270.000 zaustavljeno na srpsko-mađarskoj granici.

- Hvala predsedniku Vučiću za saradnju i to što čini za Evropu. Bez Srbije i Mađarske Austrija, Nemačka, Holandija imale bi stotine hiljade migranata više nego sada. Mađarska je u izuzetnoj poziciji i u bliskom susedstvu sa Ukrajinom, gde je rat, i u njoj je migrantska ruta najfrekventnija. Štitimo celu Evropu na spoljašnjim granicama. Kada naše obaveze ne bi ispunjavali bilo bi problema - rekao je on.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Prema njegovim rečima, niko ne može da stupi na teritoriju Mađarske bez postupka azila.

- Ako je pozitivan mogu da dođu, to bi trebalo druge države da čine, ali ne rade. U Briselu je doneta odluka o kvotama, ali one znače pomoć za Italiju, ali problem za Austriju - rekao je Orban.

Dodao je da ta zemlja neće zameniti efikasan sistem koji ima za neefikasan sistem Brisela.

- Naći ćemo politička i pravna rešenja da to sprečimo. Kako će se vršiti interpretacija odlučićemo, ali mi se ne branimo samo od migranata, već i od Brisela - rekao je Orban.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.