HVALA SRBIJI Ovaj potez naše zemlje smanjio ilegalnu migraciju u Austriji, Nehamer: Postignut je sporazum

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 13:48

"HVALA SRBIJI" Ovaj potez naše zemlje smanjio ilegalnu migraciju u Austriji, Nehamer: Postignut je sporazum

Tri zemlje uspele da zakoče trend ilegalne migracije koji je postojao.

Austrijski kancelar Karl Nehamer izjavio je danas u Beču, nakon trilateralnog samita Srbije, Austrije i Mađarske, da su tri zemlje uspele da smanje ilegalne migracije i zahvalio Srbiji na izmeni viznog režima za državljane Indije i Tunisa, zbog čega se broj ileganih migranata u Austriji značajno smanjio.

Nehamer je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandrom Vučićem i premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, rekao da su danas pre svega razgovarali o daljoj borbi protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja ljudi, kao i borbi protiv organizovanog kriminala.

On je kazao da se pokazalo da sistem EU za borbu protiv ilegalnih migracija nije najbolje funkcionisao i da su zato tri zemlje uspostavile međusobnu saradnju.

- Naše tri zemlje su teško bile pogođene ilegalnom migracijom i u međuvremenu smo uspeli da postignemo da se sada malo drugačije razmišlja i da se donesu nove mere i postupci protiv organizovanog kriminala i ilegalne migracije - naveo je Nehamer.

On je istakao da su tri zemlje uspele da zakoče trend ilegalne migracije koji je postojao.

- Uspeli smo prošle godine da uhapsimo 700 krijumčara ljudi koji su napravili biznis na nevolji tih ljudi, a Mađarska je uspela u saradnji sa Austrijom da uhapsi 100 krijumčara. Imamo dobru odličnu saradnju i sa srpskim službenicima. Imamo sada i potvrdu toga, dobre rezultate - rekao je on.

Nehamer je kazao da je danas postignut sporazum u čijem fokusu je policijska saradnja i poručio da treba da se krene u borbu protiv struktura krijumčara ljudi.

- Organizovani kriminal zarađuje dosta novca i imaju svoj poslovni model. Možemo da se izborimo samo ako sarađujemo na međunarodnom nivou - poručio je on.

- Prvi put smo na evropskom nivou imali sredstva od EU za zastsitu granica u Bugarskoj i Rumuniji. Ovo sada sve pokazuje rezultate. Cilj je da smanjimo broj smrtnih slučajeva migranata u Sredozemlju, kao i da smanjimo pritisak i sa područija ZB. Austrija će nastavi aktivnosti i unutar EU, ali i u saradnji sa državama ZB, naročito Srbijom - poručio je Nehamer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BEZ SRBIJE I MAĐARSKE EVROPA BI BILA PREPRAVLJENA MIGRANTIMA Orban odao priznanje našoj zemlji, a onda šokirao izjavom o Briselu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023

Mi se ne branimo samo od migranata, već i od Brisela...Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da bi Evropa imala stotine hiljada migranata više da nije Srbije i Mađarske koje sprečavaju ilegalnu migraciju...On je na zajedničkoj konferenciji, nakon trilateralnog sastanka sa predsednikom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.