BELIVUKOVOG ČOVEKA HTELI DA UBIJU NJEGOVI NAVIJAČI? Bukti rat među članovima Principa - otkrivena pozadina pucnjave na Pančevačkom putu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 00:09

BELIVUKOVOG ČOVEKA HTELI DA UBIJU NJEGOVI NAVIJAČI? Bukti rat među članovima Principa - otkrivena pozadina pucnjave na Pančevačkom putu

Belivukovi Principi zaratili među sobom

Predrag Janković Pesko (40), blizak uhapšenom Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, ranjen je u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila na Pančevačkom putu, kod jedne poznate kafane, a kako se nezvanično saznaje, pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima Principa, koji su bili pod Belivukovom komandom.

Janković, koji navodno važi za produženu ruku Velje Nevolje u Pančevu, posle napada je prevezen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u bolnicu, gde je rekao da je upucan, ali nije hteo da kaže ko ga je i zbog čega napao.

- Policija je obavila uviđaj na mestu pucnjave, a o svemu je obavešteno i Više tužilaštvo.

Kako izvor navodi, Janković je bio hapšen u Pančevu prošle godine u akciji policije protiv klana Veljka Belivuka i njegove navijačke grupe Principi.

- Janković je označen kao osoba bliska klanu Belivuk-Miljković. Spekulisalo se da je klan u Pančevu do hapšenja 4. februara prošle godine imao svojevrsnu bazu. Odatle su vodili poslove u vezi sa jednim fudbalskim klubom, ali su i navodno imali strelište u obližnjem Banatskom Brestovcu, na kome su vežbali gađanje iz oružja - objašnjava izvor Kurira i dodaje da je Pesko takođe privođen 4. februara 2021, ali da je ubrzo pušten.

Izvor otkriva i da je navijačka grupa Principi već godinu dana u rasulu, te da se unutar grupe vodi mali rat, zbog čega su upoznati sa prilikama ubeđeni da je Janković ranjen u unutrašnjem obračunu navijača.

- Dok se jedni i dalje kunu u Belivuka i njega smatraju vođom, bez obzira na to što je u zatvoru, iz kog je pitanje kada će izaći i da li će uopšte izaći, drugi su mu okrenuli leđa. Naš izvor dalje objašnjava da ne treba da čudi što unutar grupe bukti sukob jer su gotovo godinu dana obezglavljeni.

Na istom mestu na kome je u petak ranjen Predrag Janković Pesko, krajem januara dogodio se žestoki obračun u kome su trojica nepoznatih muškaraca napala S. Z. (33) i njegovog druga. - S. Z. je izboden nožem, zadobio je teške povrede stomaka i grudnog koša, a navodno je ostao bez bubrega. Proverava se da li su ova dva događaja povezana - rekao je izvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BELIVUKOVI PRINCIPI ZARATILI Oktrivena pozadina pucnjave u kafani u Pančevu: Hteli su da ga ubiju njegovi navijači

Izvor: Blic, 15.Feb.2022

Predrag Janković Pesko (40), blizak uhapšenom Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja, ranjen je u pucnjavi koja se u petak uveče dogodila na Starom pančevačkom putu, kod jedne poznate kafane, a prema nezvaničnim saznanjima, pozadina vatrenog obračuna je navodno rat među navijačima Principa, koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.