BAJDEN STIŽE U EVROPU! Otkriveno koje zemlje će ga prve ugostiti, američki predsednik na bitnoj misiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 19:09

BAJDEN STIŽE U EVROPU! Otkriveno koje zemlje će ga prve ugostiti, američki predsednik na bitnoj misiji

Sekretarica za štampu Bele kuće Džen Psaki otkrila je novinarima planove američkog lidera

Sekretarica za štampu Bele kuće Džen Psaki rekla je u petak da će američki predsednik prisustvovati samitu G7 u Kornvolu u Engleskoj od 11. do 13. juna pre sastanka sa saveznicima iz EU i NATO-a u Briselu 14. juna.

Tokom svojih sastanaka sa liderima G7, Bajden će razgovarati o zajedničkim pitanjima u vezi sa javnim zdravljem, ekonomskim oporavkom i klimatskim promenama. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sastanci samita NATO-a fokusiraće se na posvećenost Vašingtona savezu, transatlantsku bezbednost i kolektivnu odbranu.

Bajden će takođe održati bilateralne sastanke sa liderima NATO-a, dodala je ona.

Američki predsednik učestvovaće na samitu SAD-a i EU kako bi dalje razgovarao o međusobnim pitanjima spoljne politike, javnom zdravlju, klimatskim promenama i trgovini, rekla je ona.

Donald Tramp posetio je Veliku Britaniju tri puta tokom svog predsedništva: u julu 2018., junu 2019. i decembru 2019. godine. On se 2018. godine sastao se sa kraljicom Elizabetom II i tadašnjom premijerkom Terezom Mej.

Dve godine kasnije Tramp se sastao sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom, koji će se takođe sastati sa svojim naslednikom Bajdenom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.