Austrijskoj ministarki poreklom iz BiH zbog pretnji dodeljena policijska zaštita

Izvor: RTS, 08.Jan.2020, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijskoj ministarki poreklom iz BiH zbog pretnji dodeljena policijska zaštita

Prva austrijska ministarka migrantskog porekla, Alma Zadić, dobila je na početku svog mandata policijsku zaštitu zbog pretnji desničara.
Novoizabrana ministarka pravosuđa već sedam dana je izložena napadima desničara zbog svog bosanskog porekla, a sve je pokrenuto apelom Slobodarske partije Austrije (FPO), koja je pozvala predsednika Austrije, Aleksandera van der Belena, da je ne prihvati, zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je sud u prvoj instanci proglasio Zadićevu krivom za klevetu i izrekao joj novčanu kaznu.

Na apel FPO nadovezali su se drugi desničari koji su rođenoj Tuzlanki, koja se sa roditeljima za vreme rata u Bosni doselila u Austriju, pretili i optuživali je za navodnu bliskost sa islamistima, a šef ekstremnih desničara "Identitarista" Martin Selner s tim u vezi snimio je poseban video.
Iz stranke Zelenih, čiji je Alma Zedić član, ukazano je da ona nije vernik i da je ugledan pravnik, ali uprkos tome desničarima najviše u vladi smeta upravo ona, jer nije rođena Austrijanka.
Policijsku zaštitu u Austriji imaju samo predsednik, kancelar i ministar unutrašnih poslova, dok je za ostale članove vlade i političare ta mera predviđena samo po potrebi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AUSTRIJSKOJ MINISTARKI POREKLOM IZ BIH STIŽU PRETNJE: Alma Zadić ODMAH dobila policijsku zaštitu

Izvor: Kurir, 09.Jan.2020, 01:11

BEČ - Prva austrijska ministarka migrantskog porekla Alma Zadić dobila je na početku svog mandata policijsku zaštitu zbog pretnji desničara.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.