Austrijski penzioneri na oporavak mogu u Banju Koviljaču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021, 13:52

Austrijski penzioneri na oporavak mogu u Banju Koviljaču

Penzioneri iz Austrije moći će da koriste kapacitete Banje Koviljače za oporavak i rehabilitaciju o trošku svog osiguranja, odlučeno je sporazumom dve zemlje, stoji u saopštenju ministarstva zdravlja.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa atašeom ambasade Austrije za socijalna pitanja Oliverom Hilerom, direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Srbije Zoranom Panovićem i direktorom Banje Koviljače Aleksandrom Jokićem, a tema razgovora bila je realizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog sporazuma, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će ugovor biti potpisan na tri godine u Beogradu, 22. juna, a važiće od momenta kada prvi penzioneri stignu iz Austrije u Banju Koviljaču.

Kako se ističe, Srbija je jedina država van Evropske Unije koja će potpisati takav ugovor sa Austrijom, koja taj vid saradnje ima jedino još sa Nemačkom u kojoj dva rehabilitaciona centra pružaju usluge austrijskim penzionerima.

"Priprema za realizaciju projekta i potpisivanje ugovora trajala je nekoliko prethodnih godina, a podrazumevala je obilazak rehabilitacionih centara i analizu ispunjenja najviših standarda i kriterijuma u ovoj oblasti koje je zadovoljila Banja Koviljača", zaključuje se u saopštenju ministarstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Penzioneri iz Austrije moći će da se leče u Banji Koviljači O TROŠKU SVOG OSIGURANJA, saradnja dogovorena za naredne tri godine

Izvor: Blic, 19.Maj.2021

Penzioneri iz Austrije o trošku svog osiguranja moći će da koriste kapacitete Banje Koviljače za potrebe rehabilitacije i oporavka, dogovoreno je danas na sastanku koji je održao ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa Oliverom Hilerom, atašeom za socijalna pitanja ambasade Austrije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.