Arlemm – prvi onlajn festival klasične mizike u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2020, 18:02

Arlemm – prvi onlajn festival klasične mizike u Srbiji

Prvi festival klasične mizike u Srbiji Arlemm počinje 15. jula u 21.00, a otvaranje će biti emitovano na Telenorovom jutjub kanalu, saopštili su danas organizatori.

Na otvaranju na Cvetnom trgu predstaviće se gudački kvartet Škole za muzičke talente, solista na gitari Milun Šunjevarić i kantautorka Katarina Pejak.

Nakon koncerta, biće otvorene izložba Umetnički karavan, koji će na Cvetnom trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << trajati do 2. avgusta.

Direktor Arlemm-a Dragutin Mladenović kazao je da uprkos teškoj situaciji sa svetskom pandemijom, kultura opstaje i mora da postoji.

"Zahvaljujući entuzijazmu organizatora i saradnika, manifestacija Arlemm će ove godine biti kulturna oaza u kojoj ćemo zajedno uživati, upijajući tračak nade koji nam nagoveštava da će sve biti bolje", rekao je Mladenović.

Tokom jedanaest godina postojanja ARLEMM je bio prestonica kulturnih dešavanja, okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, poručili su organizatori festivala.

Arlemm je organizovan uz podršku Ministartva kulture i informisanja, a Telenor fondacija je jedan od brojnih donatora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.