Aplikacija za praćenje reumatskih promena kod obolelih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 22:51

Aplikacija za praćenje reumatskih promena kod obolelih

Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije (ORS), pacijentima obolelim od reumatoidnog artritisa, omogućilo je aplikaciju Moj RA koja ima za cilj da pomogne u praćenju toka bolesti i da im pruži priliku da blagovremeno reaguju kada primete promene.

Aplikacija omogućava i vođenje dnevnika o samoj bolesti, praćenje reakcija i promena između dva pregleda, kao i stanja u kojem se nalaze zglobovi.

Moj RA može da se preuzme sa google play-a i app store-a, a sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informacije i uputstva o instaliranju ove aplikacije nalaze se na sajtu Udruženja ors.rs.

"Vanredno stanje tokom pandemije kovida-19 potenciralo je važnost elektronske komunikacije bolesnika sa reumatologom i izabranim lekarom", kaže predsednik ORS-a dr Mirjana Lapčević, navedeno je u saopštenju.

Udruženje reumatologa Srbije (UReS), uz aktivno učešće aktivista ORS-a, tokom vanrednog stanja koristeći elektronske medije komuniciralo je sa obolelima od hroničnih artritisa, a na pregled su bez uputa dolazili samo oni koji su bili hitni. Da bi se smanjili kontakti, biološka terapija im je dostavljana na kućnu adresu.

U odsustvu direktne komunikacije, mobilna aplikacija Moj RA je pravo rešenje jer podatke u realnom vremenu unose pacijenti u aplikaciju svaki put kada osete neku promenu ili imaju zdravstveni problem koji bi trebalo da zabeleže.

Ovo je put da lekar dobije potpunu sliku uspeha lečenja pacijenta u realnom vremenu na jednom mestu (na kontrolama ali i između dve kontrole) i na osnovu toga će biti u mogućosti da pruži najbolju terapiju i savete onome koga leči, kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.