Amfilohije: Ispoštovaćemo mere vlasti

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 08:13

Amfilohije: Ispoštovaćemo mere vlasti

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je u nedelju uveče da će Mitropolija poštovati sve mere Vlade u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Amfilohije je zamolio građane, vernike i sve predstavnike vlasti i policije da danas i sutra zajednički poštuju Svetog Vasilija Ostroškog.

"Ispoštovaćemo ono što se traži od nas, mere naših lekara o odstojanju prilikom dolaska naroda u manastir, ali u isto vreme, da svi zajedno, i ova naša policija i njen direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gospodin Veljović i predsednik, da sutra i preksutra ispoštujemo Svetog Vasilija koji nas sve leči", rekao je sinoć Amfilohije na internet litiji u manastiru Ostrog.

Portal IN4S ranije je objavio da crnogorska policija sinoć nije dozvoljavala vernicima da priđu manastiru Ostrog.

Portal još navodi, pozivajući se na izjave vernika sa lica mesta, da policija nije navela iz kog razloga im ne dozvoljava da prođu.

Mitropolit Amfilohije izjavio je u subotu da očekuje da će hiljade ljudi 12. maja doći u manastir Ostrog, kao što su to činili i ranije na Dan svetog Vasilija Ostroškog.

On je rekao da će 12. maja služiti liturgiju u manastiru Ostrog.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.