Amerika: U požaru na farmi mleka u Teksasu stradalo 18.000 krava

Izvor: B92, 15.Apr.2023, 09:49

Amerika: U požaru na farmi mleka u Teksasu stradalo 18.000 krava

Aktivisti za zaštitu životinja kažu da je ovaj incident najsmrtonosniji požar u štali u poslednje vreme.

Oko 18.000 krava uginulo je ranije ove nedelje usled požara na farmi mleka Saut Fork, u blizini grada Dimita, u američkoj državi Teksas, dok je jedna osoba u kritičnom stanju potvrdili su lokalni zvaničnici.

Vlasti veruju da je gas metan zapalila jedna od mašina na farmi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Blizu tri miliona domaćih životinja stradalo je u požarima širom Sjedinjenih Američkih Država između 2008. i 2011. godine.

Kancelarija šerifa okruga Kastro saopštila je da je primila dojavu o požaru na farmi oko 19:21 u ponedeljak (00:21 GMT u utorak).

Fotografije koje je objavila njegova kancelarija pokazuju ogroman oblak crnog dima koji se diže sa zemlje.

Policija i osoblje Hitne pomoći su po dolasku na lice mesta zatekli jednu zarobljenu osobu u kritičnom stanju, koju je trebalo spasiti i odvesti u bolnicu.

Pogledajte i ovu priču

Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerika: U požaru na farmi mleka u Teksasu stradalo 18.000 krava

Izvor: Danas, 15.Apr.2023

Castro County Sheriff’s OfficeOblak crnog dima diže se sa farme mleka Saut Fork u blizini grad Dimit, u američkoj državi Teksas Oko 18.000 krava uginulo je ranije ove nedelje usled požara na farmi mleka Saut Fork, u blizini grada Dimita, u američkoj državi Teksas, dok je jedna osoba u kritičnom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.