Ambasador SAD na Kosovu: Priština odmah i bez uslovaljavanja da UKINE TAKSE

Izvor: Press, 20.Feb.2020, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador SAD na Kosovu: Priština odmah i bez uslovaljavanja da UKINE TAKSE

Priština treba odmah, bez ikakvih uslovljavanja, da ukine takse, poručio je ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet.
Foto:blic
- „Mislim da bi naredni korak u ovom procesu trebalo da bude sledeće: Kosovo odmah ukida takse, bez ikakvih preduslova i uvereni smo da će, ako se to dogodi, vlada u Beogradu preduzeti i pozitivne korake u za nastavak dijalog. Mislim da je uklanjanje taksi veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << važno - rekao je američki diplomata juče u Kosovskoj Mitrovici, prenosi "Koha".
Istakao je da SAD snažno podržavaju proces dijaloga Beograda i Prištine, uz posredovanje Evropske unije, koji treba da dovede do sveobuhvatnog sporazuma Beograda i Prištine.
Istakao je da veruje da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, ozbiljno shvata svoju odgovornost prema svim gradjanima Kosova.
- Tri stvari su važne za SAD kada je u pitanju Kosovo - mir, pravda i prosperitet - rekao je on, i dodao da su te tri stvari međusobno povezane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ JEDNA LAŽ PREMIJERA IZMIŠLJENE DRŽAVE: Američki ambasador smatra da Kurti neće ukinuti takse

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, poručio je juče u Kosovskoj Mitrovici, da takse treba ukinuti, bez ikakvih uslovljavanja...Zvanični smatraju da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, laže kada kaže da će ukinuti takse, piše danas prištinska Gazeta Ekspres,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.