JOŠ JEDNA LAŽ PREMIJERA IZMIŠLJENE DRŽAVE: Američki ambasador smatra da Kurti neće ukinuti takse

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDNA LAŽ PREMIJERA IZMIŠLJENE DRŽAVE: Američki ambasador smatra da Kurti neće ukinuti takse

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, poručio je juče u Kosovskoj Mitrovici, da takse treba ukinuti, bez ikakvih uslovljavanja.

Zvanični smatraju da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, laže kada kaže da će ukinuti takse, piše danas prištinska Gazeta Ekspres, pozivajući se na pouzdane izvore.

Kurti je pre preuzimanja dužnosti premijera govorio da će takse na srpske proizvode ukinuti, uz mere reciprociteta.

On je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na sastanku sa individualnim proizvođačima najavio da će takse biti ukinute vrlo brzo, uz recipročne mere.

Kasnije, međutim, kazao je da će vlada formirati radnu grupu koja će identifikovati trgovinske barijere sa Beogradom, a na osnovu njihovih preporuka vlada će utvrditi recipročne mere.

Ekspres u tom kontekstu citira poruku potpredsednika prištinske vlade iz DSK, Avdulaha Hotija, da je partnerstvo Prištine sa SAD od vitalnog značaja i da, kako kaže, nema alternativu.

- Naše partnerstvom sa SAD je od vitalnog značaja i nema alternativu. Nema srednjeg puta - napisao je Hoti na svom fejsbuk profilu, što je portal protumačio kao upozorenje Kurtiju.

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, poručio je juče u Kosovkoj Mitrovici, da takse treba ukinuti, bez ikakvih uslovljavanja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.