Aljaska: U klizištu na auto-putu poginule tri osobe, ima nestalih

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 09:42

Aljaska: U klizištu na auto-putu poginule tri osobe, ima nestalih

U klizištu na glavnom auto-putu na jugoistoku Aljaske, poginule su najmanje tri osobe, tri se smatraju nestalim, a jedna je povređena, saopštili su zvaničnici.

Strma, šumovita planinska padina obrušila se u utorak duž obalnog dela autoputa Zimovia u Vrangelu na Aljasci, 250 kilometara južno od glavnog grada Džunoa, mestu u kojem živi oko 2.000 stanovnika.

Urušavanje planine usledilo je posle oluje sa jakom kišom i vetrovima koja traje već nekoliko dana na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jugoistoku Aljaske, zbog čega se širom tog dela države povećao rizik od klizišta, izjavila je Šenon Makarti, portparolka Odeljenje za transport.

Osoblje Hitne pomoći pronašlo je u ponedeljak uveče telo maloletnice i uspelo da spase odraslu žensku osobu iz ruševina kuće koja se našla na putu klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.