Ako ne puste Orića, nema komemoracije u Srebrenici

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ne puste Orića, nema komemoracije u Srebrenici

Ako bivši komandant muslimana Srebrenice Naser Orić ne bude pušten iz pritvora u Švajcarskoj do 30. juna, komemoracija u Srebrenici će biti odložena.

To su potvrdili predsednica Udruženja majki Srebrenice Hatidža Mehmedović i Organizacioni odbor za obeležavanje tog događaja. Odbor je, objavio je sarajevski portal Klix.ba, od bosanskohercegovačkih vlasti tražiti da hitno stupe u kontakt sa vlastima u Švajcarskoj sa zahtevom da Orić umesto Srbiji bude izručen BiH. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Mehmedovićeva je rekla da Orić nije zločinac nego je "samo goloruk štitio svoj narod", te da je on "danas kriv samo što je preživeo". Dodala je i da Oriću treba da sude organi BiH, ukoliko za tim postoji potreba, a ne sudovi Srbije.

Konačnu odluku o odlaganju obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici 11. jula Organizacioni odbor će saopštiti 30. juna. Orić je uhapšen 10. juna u Švajcarskoj, po srpskoj poternici, a pravosuđe Srbije zatažilo je u nedelju njegovo izručenje kako bi mu se za počinjene ratne zločine sudilo u Beogradu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.