Ako bude sporazuma, Srbi na Kosovu će imati VIŠE

Izvor: Mondo, 10.Avg.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako bude sporazuma, Srbi na Kosovu će imati VIŠE"

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da je sporazum sa Albancima "miljama daleko", ali da će, ako ga bude, Srbija DOBITI VIŠE.

Foto: MN Press

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da neće biti bilo kakvog dogovora o Kosovu i Metohiji koji bi bio štetan po Srbe.

"Ne dajte da vas iko laže da ćemo sprazumom, od kojeg smo miljama daleko, imati manje od onoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << što imate. Srbija takvim sporazumom, a mnogo su veće šanse da neće doći, ali ako dođe, Srbi na Kosovu i Metohiji time mogu da imaju samo više", rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Beogradu, prenosi Tanjug.

On je dodao da bi Srbija takvim sporazumu imala više teritorija, prava, imovinu, insitucijalne moći i finansijske pomoći.

"Borba da u međunarodnoj zajednici izdejstvujemo nešto neće biti laka i biće tim teža ukoliko imamo ovakve stručnjake koji unapred govore da bi dali (samoproglašenom) Kosovu stolicu u UN, a da Srbija ništa ne dobije zauzvrat", rekao je Đurić i naglasio da od međunarodne zajednice ne očekuje "preterano saosećanje, razumevanja, ni simpatije".

On kaže da će Srbija ozbiljnim argumentima nastojati da pridobije i one koji su za poziciju Srbije i one koji su protiv.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Đurić: Ne dajte da vas iko laže... / VIDEO

Izvor: B92, 10.Avg.2018

Beograd -- Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su Beograd i Priština miljama daleko od sporazuma...Međutim, kako je rekao, Srbi će, ako do sporazuma dođe, imati više..."Ne dajte da vas iko laže da ćemo sprazumom, od kojeg smo miljama daleko, imati manje od onoga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.