Advokati protestuju ispred Vlade

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokati protestuju ispred Vlade

Pred zgradom Vlade Srbije u toku je protest advokata, koji već tri meseca štrajkuju, tražeći, pre svega, da se promeni Zakon o javnom beležništvu.

Predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Ðorđević najavio je, obraćajući se okupljenima, da će danas otići u Brisel, gde će se sresti sa predstavnicima Evropske unije advokata, a takođe su, kako je rekao, obebezbeđeni sastanci i sa drugim međunarodnim faktorima, pre svega EU.

On je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izjavio da su već napisane urgencije Savetu Evrope i Evropskoj komisiji i da očekuju njihove reakcije tokom naredne nedelje.

Predstavnici advokatskih komora koji se obraćaju okupljenim na protestu najavljuju da štrajk neće obustaviti do ispunjenja zahteva.

Okupljeni nose transparente advokatskih komora iz Loznice, Niša, Požarevca, Šapca i sa porukama među kojima: "Ministre, i tebi će trebati advokat".

Saobraćaj u Nemanjinoj i Kneza Miloša je zaustavljen.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.