Advokat: Iz Skupštine Srbije nema odgovora na zahtev porodica rudara poginulih u rudniku Soko

Izvor: Beta, 24.Apr.2023, 15:13

Advokat: Iz Skupštine Srbije nema odgovora na zahtev porodica rudara poginulih u rudniku Soko

Skupština Srbije još nije odgovorila na predlog porodica osmorice rudara poginulih 1. aprila prošle godine u rudniku "Soko" kraj Sokobanje da se povodom te nesreće formira anketni odbor, kazao je danas pravni zastupnik porodica, advokat Bratislav Stojanović.On je rekao agenciji Beta da taj anketni odbor treba da "razjasniti okolnosti koje su dovele do te nesreće".U rudniku "Soko" u ranu zoru se pred završetak treće smene od "proboja enormne koncentracije metana" ugušilo osam rudara iz "Aleksinačke rudarske brigade".To su Nenad Trivunac, Bratislav Živković, Branko Čokorilo, Branislav Zlatanović, Radovan Grujić, Darko Zlatković, Bojan Stajić i Petar Petrović.Stojanović je kazao da su prošle tri sedmice od podnošenja predloga republičkom parlamentu za formiranje anketnog odbora, a "nismo dobili nikakvo obaveštenje, niti imamo saznanja da se predmet našao na dnevnom redu republičkog parlamenta"."To nas nije obeshrabrilo, nastavljamo pravnu borbu", rekao je on.Kazao je da je Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Aleksincu prihvatilo njegov predlog da se sasluša svih dvadesetak rudara koji su radili kada se dogodila nesreća. Po njegovim rečima, saslušanje rudara počeće 5. maja."Želim da ih ispitam kakva je bila situacija u rudniku pre nesreće, da li je neko od njih prijavljivao neke nepravilnosti i povećane koncentracije metana u vazduhu", izjavio je Stojanović.Podsetio je ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Advokat: Skupština Srbije ne odgovara na zahtev porodica rudara poginulih u rudniku "Soko"

Izvor: Radio 021, 24.Apr.2023

Skupština Srbije još nije odgovorila na predlog porodica osmorice rudara poginulih 1. aprila prošle godine u rudniku "Soko" kraj Sokobanje da se povodom te nesreće formira anketni odbor.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.