AUSTRIJANCI PODELJENI: Samo petina smatra da Austrija i dalje treba da prima izbeglice!

Izvor: Kurir, 09.Sep.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUSTRIJANCI PODELJENI: Samo petina smatra da Austrija i dalje treba da prima izbeglice!

Samo jedna četvrtina želi da se zatvore granice Austrije, a svega jedan odsto je za podizanje zida duž državne međe

BEČ - Austrijanci su podeljeni po pitanju prijema izbeglica, ali samo 18 odsto traži granične kontrole, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je objavio bečki dnevnik "Hojte".

Spremnost na pomoć izbeglicama u Austriji, posebno proteklih dana, naišla je na međunarodnu pohvalu. Međutim, svega 19 odsto smatra da Austrija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << treba i dalje da prima izbeglice, a 26 procenata je mišljenja da ih treba primiti manje.

Isto tako, samo jedna četvrtina želi da se zatvore granice Austrije, a svega jedan odsto je za podizanje zida duž državne međe.

Kada je reč o reakcijama na krizu, 39 odsto Austrijanaca misli da vlada treba da poveća pritisak na EU kako bi se postigao dogovor o kvotama za fer raspodelu izbeglica na sve članice Unije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Većina Nemaca saučestvuje, samo 15 odsto pomaže izbeglicama

Izvor: NTV.rs, 09.Sep.2015

BERLIN – Više od polovine Nemaca, njih 60 odsto, saučestvuje sa patnjama izbeglica, ali im samo 15 odsto lično pomaže, pokazala je današnja anketa koju je za potrebe tablioda „Bild“ sproveo Institut za istraživanje javnog mnjenja IINSA.. „Većina Nemaca ima saosećanje za izbeglice iz kriznih...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.