ANALIZA: Guvernerka samo 90 dana držala inflaciju pod kontrolom!

Izvor: Kurir, 20.Feb.2015, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANALIZA: Guvernerka samo 90 dana držala inflaciju pod kontrolom!

Od 900 dana koliko je na čelu centralne banke, Tabakovićeva u 810 nije pogodila planirani okvir inflacije

BEOGRAD - Za 30 meseci mandata guvernerke Jorgovanke Tabaković Narodna banka Srbije uspela je samo u jednom kvartalu, tačnije u septembru 2013, da dovede inflaciju u granice cilja (od dva i po do šest odsto), iako je, kako ona stalno ponavlja, upravo to glavni posao NBS.

Kada je neko upita zašto su kamate na kredite visoke ili šta se dešava s kursom dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Tabakovićeva spremno odgovara da posao NBS nije da zakonom ograničava kamate, već da drži inflaciju u ciljanim okvirima. Međutim, od avgusta 2012, kada je postala guverner, inflacija je samo u jednom kvartalu bila u okviru koji je projektovala NBS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.