ANALENA GDE SI BILA DO SADA! Dačić žestoko odbrusio Berbokovoj: Naše granice se prekrajaju, da li je to normalno?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 20:45

ANALENA GDE SI BILA DO SADA! Dačić žestoko odbrusio Berbokovoj: "Naše granice se prekrajaju, da li je to normalno?"

Šef srpske diplomatije je nemačku ministarku podsetio da se prekrajanje granica Srbije do sada nije "računalo".

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je povodom izjava njegove nemačke koleginice Analene Berbok tokom posete Bosni i Hercegovini, istakao da princip očuvanja teritorijalnog integriteta mora biti univerzalan.  

Dačić je, u emisiji "Fokus" na TV B92, citirajući nemačku ministarku da je "prekrajanje granica otrov >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji uništava Evropu", upitao gde je ona bila do sada.

- Gde si Analena bila do sada. Mi to pričamo već 30 godina. Naše granice se prekrajaju, ali to je izgleda normalno i ne računa se. Računa se od sada. Bilo je potrebno da se prekrajaju granice Srbije, a sada je to otrov - konstatovao je on.

Dačić je podsetio da, kada je reč o BiH, treba da se priča o unitarizmu i reviziji Dejtonskog sporazuma što bošnjačka strana želi.

- Dejtonski sporazum je baziran na ravnopravnosti naroda i entineta. Ne mogu se donositi odluke koje izlaze iz Dejtona. BiH je država zasnovana konsenzusom - dodao je on.

Dačić je naglasio da je reč o dvostrukim standardima i prikazivanju Srba remetilačkim faktorom.

- Nisu Srbi remetilački faktor, već traže ravnopravnost, poštovanje i prava koja imaju u BiH. Zato mi treba da insistiramo da očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta bude univerzalno - podvukao je on i ukazao da se ne sme zapostaviti da Berbok pripada krugu onih koji vode žestoku politiku protiv srpskih interesa.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.