AMERIKANAC OSUĐEN NA DOŽIVOTNU KAZNU: Mislili da pucaju u bombaša, a ubili 14 ljudi, među njima i dva dečaka! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Avg.2019, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANAC OSUĐEN NA DOŽIVOTNU KAZNU: Mislili da pucaju u bombaša, a ubili 14 ljudi, među njima i dva dečaka! (FOTO)

Federalni sud u SAD osudio je na doživotni zatvor bivšeg pripadnika poznate američke firme za osiguranje ''Blekvoter'', Nika Sletena, zbog njegove uloge u ubistvu nenaoružanih civila u Iraku 2007. godine.

Sudija Rojs Lambert doneo je takvu presudu za Sletena, kog je porota proglasila krivim za ubistvo prvog stepena.

Tužilaštvo je teretilo Sletena da je prvi pucao tokom masakra u septembru 2007. godine, kada je u Bagdadu ubijeno 14 civila - 10 muškaraca, dve žene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dva dečaka od devet i 11 godina.

Nicholas Slatten, ex-Blackwater contractor, sentenced to life in Iraq shootings https://t.co/T9YjTHRfUs

— The Washington Times (@WashTimes) August 14, 2019

Odbrana je tvrdila da su Sleten i ostali pripadnici "Blekvotera" otvorili vatru nakon što su pogrešno procenili da se njihovom konvoju velikom brzinom približava auto sa potencijalnim bombašem samoubicom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.