Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Nov.2023, 10:02

Препознајте по понашању: 9 најчешћих разлога због којих се парови разводе

Немар је један од најчешћих разлога за развод, а истраживање спроведено над 1.000 разведених учесника открило је шта најчешће узрокује свађе међу партнерима. Фото: Pexels/Cottonbro studio 1. Некомпатибилност око моралних вредности Заједничке вредности су темељ сваког здравог односа. Пре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уласка у озбиљну везу или брак, потребно је да проведете доста времена разговарајући, како бисте увидели колико сте слични, а колико различити. Уколико сте ви превише либерални, а ваш партнер са друге стране конзервативан, онда ће постојати потешкоће у свакодневном функционисању. Међутим, не мора нужно различитост да води ка свађи и разводу, многи парови су превазишли брачне кризе разумевањем и компромисима.
2. Брак у раној младости Улажење у брак у раним двадесетим уме да резултира разводом, јер се партнери још увек нису довољно упознали и касније увиде да су апсолутно различити и да је то био погрешан избор. Такође, дешава се да људи пронађу праву особу у млађем добу са којом се одлично слажу и са којом су се повезали, али их друге ствари оптерећују као што су: жеља за новим искуствима, каријера, откривање свог идентитета и сазревање.
Брак је озбиљна заједница и не треба улазити у њу исхитрено, ако још увек нисте спремни. Али уколико сте нашли праву особу, потрудите се да сачувате однос. Уз договор је све могуће решити, заједно можете да стварате нова и узбудљива искуства. Могуће је да имате и каријеру и породицу.
3. Недостатак интимности Око 30 одсто парова изјавило је да их је недостатак интимности довео до развода. Интимност не обухвата само сексуалну блискост, већ и емоционалну, као и међусобно поштовање. Дуге везе често знају да упадну у одређени вид монотоније и рутине. Партнери крећу да се осећају више као цимери, него као љубавни пар. Да бисте решили овај проблем, неопходно је да искрено поразговарате.
Јасна и ефикасна комуникација о вашим потребама, жељама, емоцијама и унутрашњим мислима гради мост блискости између вас и партнера. Битно је да се фокусирате једно на друго. Можете да зачините однос одласком у ноћни провод и да се вратите завођењу са почетка везе.
4. Неверство Велики проценат парова се разводи због прељубе. Најважније је да се утврди узрок зашто је до тога дошло, јер очигледно нешто у односу није ваљало. Превара је само врх леденог брега. Уколико партнер не осећа кривицу и понаша се као Казанова, онда то значи да је дубоко несигуран у себе и да ће сваку наредну особу варати са којом буде био, како би себи подигао самопоуздање.
Међутим, има случајева где неверство наступи непланирано, код партнера који су се удаљили један од другог. У том случају, ако партнер осећа грижу савести и ако преварена особа смогне снаге у себи да опрости и да пружи другу шансу, онда је могуће обновити напукао однос. Свакако то подразумева дуг процес изградње нарушеног поверења, зацељивање рана и емоционалног повезивања.
5. Учестале свађе Негативна енергија и несугласице често доводе до развода. Наравно, нико не жели да живи у токсичној атмосфери и да тако проведе свој живот. Одлазак код брачног терапеута је добра идеја за парове који се често свађају. Потражите узрок ваших несугласица како бисте могли да нађете адекватан компромис и решење.
6. Стрес око финансија Сви смо сведоци колико је напорно и тешко у модерном, инстант добу обезбеђивати егзистенцију. Многи људи раде послове које не желе како би зарадили новац и онда се стварају фрустрације. Са друге стране, постоје људи који раде оно што воле, али нису довољно плаћени.
Када наиђу кризни периоди, парови крећу међусобно да искаљују бес и нервозу. Немају ни времена ни услова да оду негде на одмор где би могли да се напуне лепом енергијом и онда однос посматрају из једне сасвим омрачене призме.
Решење је да у том случају пронађете тренутке среће у малим стварима, као што су шетње парком, духовити разговори или гледање филмова. То ће вам помоћи да се поново зближите, а онда у миру можете да направите организацију финансија, како бисте тај кризни период пребродили7.
7. Различити модели родитељства Однос међу партнерима се мења када добију дете, јер сву пажњу усмерују ка њему и запостављају себе. Различита мишљења и погледи како би дете требало да се одгаја доводе до сукоба који на крају резултира разводом. Најбоље је да посветите пажњу једно другом и да пронађете компромис којим ћете обоје бити задовољни. Да дођете до договора да се примењују и ваше и партнерове технике васпитања.
8. Мешање партнерових родитеља Ово је исто један од разлога зашто се људи разводе. Мешање родитеља у партнерски живот може да проузрокује доста проблема и свађа. Не дозволите да вам се родитељи мешају у живот, сталоженим разговорм им објасните да немају право то да раде и битно је да свом партнеру пружите подршку. Што се тиче партнерових родитеља, најбоље је да имате културан, али дистанциран однос са њима, на тај начин обезбеђујете себи мир.
9. Непосвећен и равнодушан однос Емоционална дистанца и избегавање одговорности је разлог зашто се парови разводе. Нико не жели поред себе особу која се не труди да ради на односу и која је равнодушна према свему. У овом случају партнери треба да поново потврде своју посвећеност вези и поставе заједничке циљеве. Отворена комуникација о страховима може помоћи око савладавања сумњи и неизвесности.
Jedan vitamin će vam pomoći da povećate fizičke performanse

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Препознајте по понашању: 9 најчешћих разлога због којих се парови разводе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.