До 8.децембра пријаве за субвенционисану доделу заштитног рама за тракторе

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Nov.2023, 10:50

До 8.децембра пријаве за субвенционисану доделу заштитног рама за тракторе

До 8. децембра продужен је рок за учешће у јавном позиву за субвенционисану доделу заштитног рама за тракторе, који је расписала Агенција за безбедност саобраћаја. Фото: WikimediaCommons/Lynn Betts
„Влада Републике Србије финансира целокупан износ заштитног рама. Министарство грађевинарства, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саобраћаја и инфраструктуре определило по 125 милиона динара за 2022, 2023. и наредне године ће бити у плану“, рекао је за Танјуг Мирко Коковић, помоћник директора Агенције за безбедност саобраћаја.
Како је навео, модели трактора на које се могу уградити ови заштитни рамови су: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT 542 и IMT 549.
„Циљ поделе више од 4.600 бесплатних рамова годишње, јесте да се смањи број страдања возача трактора у случају превртања трактора“, рекао је Коковић.
Он је казао да је, од преко 400.000 трактора, више од 150.000 трактора без заштитне кабине или рама.
„Само у току 2022. године погинуло је 45 тракториста у Србији. Заштитни рам служи да пружи заштиту возачу трактора приликом превртања“, рекао је Коковић.
„У Србији, у протекле три године, у саобраћајним незгодама у којима су учествовали трактори, изузимајући несреће ван путева – њиве, шуме, ливаде, погинуло је 83, а повређено 542 лица“, рекао је Коковић.
Према његовим речима, у последњих 10 година на путевима Србије смртно је страдало више од 350 тракториста, док је 2.000 повређено.
Подршка Вучићу у Бањалуци: Србија не сме да стане

Преузмите андроид апликацију.
Чланак До 8.децембра пријаве за субвенционисану доделу заштитног рама за тракторе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.