Почела акција „Садимо сада за будућност Новог Сада“ – годишње ће се садити око 4.000 стабала

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 17:23

Почела акција „Садимо сада за будућност Новог Сада“ – годишње ће се садити око 4.000 стабала

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је почетку акције „Садимо сада за будућност Новог Сада“ у организацији Градске управе за заштиту животне средине, Јавно-комуналног предузећа „Градско зеленило“ и Радне групе „Зелена столица“. Фото: Град Нови Сад Акција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << садње је део Плана реконструкције јавних зелених површина за период од 2023. до 2027. године коју је покренуо Град Нови Сад као посебну, системску активност уз коју ће се паралелно реализовати редовна садња на одржавању зеленила на јавним зеленим површинама.
Фото: Град Нови Сад – За овогодишњу садњу смо из буџета Града издвојили 36 милиона динара. Томе додајемо и 18 милиона динара којe су издвојиле друштвено-одговорне компаније, на чему смо им захвални. У наредних пет година, реализацијом Плана реконструкције, биће засађено око 6 000 стабала. Важно је да грађани знају да је то дупло већи број стабала од броја стабала која су страдала у две олује током лета, када је уништен „зелени фонд“. И као што смо тада промтно реаговали, и одмах кренули у санацију штете, тако данас заједно крећемо у највећу акцију садње у Новом Саду.
Уз ову акцију, ЈКП „Градско зеленило“ спроводи и своје редовне активности и редован програм садње, што је до две и по хиљаде новопосађених стабала годишње, тако да ћемо сада укупно годишње садити рекордних 4000 стабала – рекао је градоначелник.
Поред градоначелника, у садњи је учествовала и председница Скупштине града Новог Сада Јелена Маринковић Радомировић, чланица Градског већа Мира Раденовић, као и многобројни волонтери и представници друштвено-одговорних компанија: Дунав осигурање, Генерали осигурање, Поштанска штедионица, Coca-cola, Srbija Epic, Инобачка, Енерготехника Јужна Бачка, Дунав осигурање, Банка Поштанска штедионица, BENU апотека, Energy net и Synechron.
Temerin konačno dobija pijaću vodu – potpisan ugovor o izgradnji nove Fabrike vode (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела акција „Садимо сада за будућност Новог Сада“ – годишње ће се садити око 4.000 стабала се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.